Netwerk omvat iedereen met wie SHEBANG zich verbonden voelt, samenwerkt of in gesprek gaat, dichtbij en ver weg.

  • Richard Kofi
    Curator

    Kunstenaar en curator Richard Kofi creëert interdisciplinaire kunstprojecten met een futuristische benadering in relatie tot spiritualiteit, erfgoed en geschiedenis. Samenwerken en co-creatie zijn een belangrijk onderdeel in zijn praktijk.

  • Priya Swamy
    Gast

    Priya is curator Globalisering van het Tropenmuseum en was als gast nauw betrokken bij Issue 1 olv Richard Kofi.

  • Museumnacht Amsterdam
    Partner

    Stichting Museumnacht Amsterdam is opgericht om Amsterdamse jongeren te verbinden aan de musea in hun stad. SHEBANG was onderdeel van hun programma met Issue 1 olv Richard Kofi.

  • Tropenmuseum
    Locatie, partner

    Het Tropenmuseum is een museum over wereldculturen, gevestigd in een rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, en dateert uit 1926. In het Tropenmuseum was SHEBANG te gast tijdens Museumnacht Amsterdam. Richard Kofi hoste daar multidisciplinair event The Black (W)hole, onderdeel van Issue 1.

  • Adama Delphine Fawundu
    Maker

    Adama Delphine Fawundu is fotograaf, performer en beeldend kunstenaar die kennis van oudere generaties uit de Afrikaanse diaspora belicht. Ze zoomt hierbij in op identiteit, verbinding en gemeenschappelijkheid. En herinnert ons eraan dat Afrikaanse rituelen, gebruiken en kennis over zorg, heling en intimiteit een grote rol spelen in hip hop culture in de diaspora.

  • Lisette van den Berg
    Gast

    Lisette is antropoloog, curator en adviseur in gedeeld erfgoed, kunst en het koloniale heden. Lisette is onderdeel van ons creatieve en culturele netwerk in Amsterdam Zuidoost en was te gast bij de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

  • Rohan Ayinde
    Maker

    Rohan Ayinde is interdisciplinair kunstenaar en dichter, en vervlecht in zijn werk een veelheid aan disciplines. Hij gebruikt natuurkundige fenomenen zoals zwarte gaten als metafoor voor radicale interventies die hij nodig acht voor het beschermen van Black Lives in de diaspora.

  • Malique Mohamud (The Niteshop)
    Deelnemer

    Malique is onderzoeker, ontwerper en hiphop-futurist. De Niteshop is een research center voor de Straat/de Buurt/the Culture, waar nagedacht wordt over de stad van de toekomst. Malique nam deel aan het online research gesprek ‘Researching the Sauce’ met de curator en kunstenaars van Issue 1.

  • Bagua Jody (Arte.Gia)
    Gast

    Bagua Jody is beeldend kunstenaar, en creative director en ontwerper van sieradenlabel Arte.Gia. Jody was te gast bij de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

  • Mina Mineli
    Deelnemer

    Mina is danser, dansleraar en maker. Ze heeft een aantal keer opgetreden als danser tijdens Issue 1 olv Richard Kofi.

  • Marion Visser (Bijlmer Parktheater)
    Fotograaf

    Marion is programmeur Jeugd Bijlmer Parktheater, Hoofd Educatie & Talentontwikkeling. Daarnaast is ze een begiftigd fotograaf en houdt zich bezig met theaterfotografie, straatfotografie en portretfotografie. Marion heeft een gedeelte van Issue 1 vastgelegd.

  • Les Adu
    Fotograaf

    Les is a self-taught photographer from Amsterdam South East. Not only is he a popular player in the creative and cultural sector of South East, he also guides children and young people as a coach, using photography to stimulate them and develop themselves.

  • Poetronic
    Deelnemer

    Het duo Poetronic bestaat uit Smita James en Ci Seryne. Op de elektronische muziek van producer Ci Seryne draagt Spoken word-artiest Smita haar gedichten voor. Poetronic trad op tijdens SHEBANG’s programma op Museumnacht Amsterdam in het Tropenmuseum, onderdeel van Issue 1 olv Richard Kofi.

  • Jamahl Richters (Zagwe)
    Bouwer, ontwerper

    Jamahl is meubelmaker/-ontwerper, geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost, en het brein achter ZAGWE Interior Designs waarmee hij zelfstandige projecten initieert en voor de culturele sector werkt. Jamahl heeft de expositie-inrichting gebouwd van Issue 1 bij onze eerste locatie in Prospect Eleven.

  • Poernima Gobardhan
    Maker

    Poernima Gobardhan is als maker geïnteresseerd in het creëren van een wereld waarin het lichaam niet alleen gebruikt wordt om betekenis mee te projecteren of te verbeelden maar waar het lichaam zelf deze betekenis behelst. Het gaat in haar werk om de ervaring - ze streeft naar een diepe emotionele staat die voorbij het denken gaat.

  • Djuwa Mroivili
    Deelnemer

    Djuwa Mroivili is een Comorees-Nederlandse pianist en activist. In haar muzikale praktijk bevraagt ze de klassieke muziektraditie. Zo doet ze sinds enige jaren onderzoek naar vergeten zwarte componisten en voert hun werk ook regelmatig uit. Djuwa werkte herhaaldelijk samen met kunstenaar Poernima Gobardhan, tijdens en rondom Issue I olv Richard Kofi.

  • Smita James
    Maker

    Met Moving through Radical Space, een installatie en soundscape over de rol van snorders in Amsterdam Zuidoost, vertelt Smita James een verhaal over everyday Blackness in de Bijlmer. Over het ritme, de flow en het tempo van het stadsdeel en hoe gentrification die verstoort. Smita werkt als poëtisch ontwerper onder de naam SJPoet.

  • DJ Jayfree
    Partner

    Jeffrey Ahenkan is artiest, DJ en MC. Hij was de vaste DJ bij onze eerste locatie in Prospect Eleven en heeft meerdere keren de muziek verzorgd tijdens onze evenementen en bijeenkomsten.

  • Chef Mekyle
    Partner

    Mekyle is een creatief ondernemer opgegroeid in Amsterdam Zuidoost. Hij serveert cultuur door middel van eten en kunst. Mekyle verzorgde de vegan hapjes tijdens een van onze evenementen bij Prospect Eleven.

  • Desta Deekman
    Maker

    Desta Deekman is een grensverleggende choreograaf en energieke danser gespecialiseerd in een breed palet aan Afrikaanse dansstijlen. Deekman ontwikkelt zich echter ook als ritualist en ze vergaart steeds meer kennis en kunde met betrekking tot de spirituele inzet van kruiden en planten. In haar werk verbindt ze spiritualiteit, dans en de natuur.

  • Levison Gijsbertha
    Ontwerper

    Levison Gijsbertha is brand strategist en visual designer. Hij is gespecialiseerd in het vertalen van visies naar realiteit; met een focus op branding en identiteit. Ook is hij initiatiefnemer van Sociëteit H, een ontmoetingscentrum voor volwassenen in de H-buurt. Levison heeft het SHEBANG logo ontworpen.

  • Peter Dautzenberg
    Deelnemer

    Peter Dautzenberg is architect, interieurarchitect, docent stedenbouw en Bijlmer Bewoner. Peter was gespreksdeelnemer in de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

  • Wouter Pocorni
    Deelnemer

    Wouter Pocorni is architect, urbanist en researcher. Wouter was gespreksdeelnemer in de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

  • Ben Minnema (Heesterveld Creative Community)
    Partner

    Ben Minnema programmeert en produceert evenementen voor culturele instellingen en festivals. Als gepassioneerd projectleider krijgt hij complexe projecten van de grond en bouwt hij aan blijvende connecties tussen kunst & cultuur, jongeren en de wereld.

  • Heesterveld Creative Community
    Community

    Stichting Heesterveld Creative Community is opgericht om creativiteit, samenwerking en cultureel ondernemerschap te stimuleren en te faciliteren in de Heesterveld buurt. Bestaande uit een groep creatieve bewoners vanuit allerlei disciplines richt de broedplaats zich op het leveren van een bijdrage aan de leefomgeving in de buurt en de stad.

  • Angelique Hoogmoed (OBA Next)
    Gast

    Angelique is community manager bij OBA Next en was te gast bij de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

  • Angelo Bromet (Prospect Eleven)
    Partner

    Angelo Bromet is medeoprichter van Prospect Eleven en Programmeurs & Talent ontwikkelaar bij Melkweg Amsterdam. Angelo is een aanjager van creatief en cultureel ondernemerschap in Amsterdam Zuidoost en daarbuiten.

  • Prospect Eleven
    Locatie, partner

    Prospect Eleven was onze eerste locatie. Het bood jonge creatieven een fysieke plek en liet startende ondernemers groeien door ze meer zichtbaarheid te geven. Het tijdelijke gebouw nabij metrostation Bullewijk was ingericht om ontmoeting te stimuleren, om samen te werken en elkaar te inspireren.

  • Najah Aouaki
    Curator, producent

    Najah Aouaki is econoom en stadsstrateeg voor creatieve en inclusieve steden. Ze ontwikkelt strategieën, concepten en innovatieve projecten die gericht zijn op het uitdagen van het huidige economische paradigma en de manier waarop we ons onze toekomst voorstellen - van het initiëren van culturele projecten, het organiseren van gemeenschapsinitiatieven tot het ontwikkelen van strategisch beleid.

  • genuinefake
    Vormgever, maker

    genuinefake is een multidisciplinair platform, in 2009 opgericht door Rachel Stella Jenkins, waar samenwerkingsverbanden op het gebied van design, architectuur en stedenbouw het doel hebben normatieve definities en concepten te verbreden en te bemiddelen tussen sociale, culturele en ruimtelijke agency. genuinefake was verantwoordelijk voor het ruimtelijk ontwerp van, en als maker en grafisch vormgever betrokken bij de tentoonstelling Speculate or Die Tryin’ gecureerd door Najah Aouaki (Issue 2).

  • Jessica Dikmoet
    Research, maker

    Jessica Dikmoet is een Zuidoostenaar die als journalist en producent sociaal maatschappelijke concepten ontwikkelt en jonge journalisten en documentairemakers coacht. Jessica heeft op uitnodiging van en in samenwerking met Najah Aouaki onder andere een serie interviews afgenomen met uiteenlopende mensen uit Zuidoost, die als inspiratie en input dienen voor hun gezamenlijke tentoonstelling.

  • Laurence Scherz
    Deelnemer

    Laurence Scherz is schrijver, spoken word-artiest, tatoeëerder, meme-admin en onderzoeker. Hun onderzoek omvat semiotiek binnen de visuele en/of virale cultuur, de neurologische impact van het digitale, theorie-fictie en de (poëtische) kracht van memes. Laurence trad als performer op in Countersex Education van Maxime Dreesen (Issue 3).

  • IPOP
    Deelnemer

    In Pursuit of Otherwise Possibilities, Queer Performance Pedagogy and Feedback (IPOP) is een educatief, artistiek onderzoeksplatform dat onderzoekt hoe onderwijsinstellingen queer artiesten en praktijken beter kunnen stimuleren. IPOP maakte deel uit van de workshop over het belang van een Trans-blik op performance praktijk(en) binnen theateropleidingen en het theaterveld (Issue 3).

  • Szymon Adamczak (IPOP)
    Deelnemer

    Szymon is dramaturg, theater- en performancemaker met een grote interesse in hiv-gerelateerde cultuur. Hij doet onderzoek op Das Theatre en gaf een workshop als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers. Szymon heeft samen met Elioa IPOP opgericht.

  • Elioa Steffen (IPOP)
    Deelnemer

    Elioa is een speculatieve kunstenaar die werkt op het gebied van theater, dans en curatie. Haar werk richt zich op de kruising van systemisch geweld, culturele normen en gemeenschappelijke verhalen. Eli doet onderzoek bij Das Theater en gaf een workshop in het kader van Issue 3 onder leiding van Carly Everaert en Selm Wesselaers. Elioa is samen met Szymon oprichter van IPOP.

  • Lux Sauer
    Deelnemer

    Lux is danser, choreograaf en bewegingsonderzoeker. Als gender non-conforming mens verlegt Lux grenzen, maakt ruimte en daagt het publiek uit, zodat het discours over on/zichtbaarheid, privilege en validiteit kan worden geactiveerd. Lux trad als performer op in Maxime’s voorstelling Countersex Education en gaf een workshop als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers. 

  • Bebe Berat Bebek
    Deelnemer

    Bebe is een trans non-binaire acteur, kunstenaar, maker, performer, organizer, serotoninebron, sociaal huppelend en professioneel dik. Hen is in hun leven zo vaak onderuit gegaan dat de grond een bekend terrein voor hen is, maar weigert te accepteren dat er pijn voor nodig is om queer te zijn. Bebe trad als performer op in Maxime’s voorstelling Countersex Education, onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers. 

  • Maxime Dreesen
    Deelnemer

    Maxime is theatermaker en regisseur die woont en werkt in Antwerpen. In De Studio maakte die Countersex Education, een alternatieve seksuele voorlichtingsvoorstelling onder het alter-ego Tabooboo. Maxime biedt speelse, fantasierijke alternatieven op bestaande en dominante structuren. Maxime’s voorstelling Countersex Education was onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Raoni Muzho Saleh
    Deelnemer

    Raoni is een choreograaf en performer gevestigd in Amsterdam. Zijn recente werken zijn materialisaties van de verleiding van de ‘backspace’ die vorm geven aan zowel zijn conceptuele brouwsels rond vreemde relationaliteiten als zijn bewegingspraktijk van ‘anders worden’. Raoni heeft een workshop gegeven als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Sem Jansen
    Deelnemer

    Sem is zanger, gitarist, songwriter en docent. In Januari 2023 kwam zijn eerste album “Uncle Sem” uit samen met de tour “Who the f*ck is Britt?!”. Tijdens deze tournee en op dit album staan zijn transitie van zangeres naar zanger en het proces daaromheen centraal. Sem heeft meerdere malen opgetreden als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers. 

  • Alexander Nieuwenhuis
    Gast

    Alexander is journalist, essayist en wildernisgids. Alexander was betrokken bij Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Valentijn Hogenkamp
    Deelnemer

    Valentijn is schrijver en dichter. Hij debuteerde in 2021 met de roman Het aanbidden van Louis Claus, en vorig jaar verscheen zijn persoonlijke essay Antiboy. Valentijn gaf een presentatie tijdens de workshop voor Trans schrijvers (Issue 3).

  • Gwen van der Zwan
    Deelnemer, fotograaf

    Gwen is journalist, producent en fotograaf wonend en werkend in Amsterdam Zuidoost. Gwen heeft onlangs haar debuutroman Zuigertje uitgebracht, en de film Amstergwen - waarmee ze verschillende nominaties en prijzen binnensleepte. Gwen is fotograaf voor SHEBANG en heeft een workshop gegeven, onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Alex Bakker
    Gast

    Alex Bakker publiceerde in 2018 het boek Transgender in Nederland, waarin voor het eerst de geschiedenis van transgender personen in Nederland beschreven wordt. Hij onderzocht medische behandelingen, maatschappelijke discussies en de veranderende publieke opinie. Alex was betrokken bij Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Daniel Oliviër
    Assistent curator

    Daniël Olivier studeert creative writing aan Artez Hogeschool voor de Kunsten. Hij houdt zich bezig met het maken van proza, liedjes en strips. Hij schrijft historische fictie waarin hij fantaseert over uitgestorven planten en dieren, en vergeten genders uit de klassieke oudheid. Hij houdt van voorlezen en voorgelezen worden.

  • Selm Merel Wenselaers
    Curator

    Selm Merel Wenselaers studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en de Freie Universität Berlin. Naast haar werk als historica ontwikkelde Selm een theaterpraktijk als dramaturg en cultureel producent, onder andere bij theater Frascati, en was ze verbonden aan Museum Arnhem als stadsconservator. Ze opereert freelance als dramaturg, curator, gespreksleider, schrijver en onderzoeker. In 2024 verschijnt haar boek Tussenmens.

  • Carly Everaert
    Curator

    Carly Everaert is kostuumontwerper, en ontving in 2022 de Prosceniumprijs voor hun hele oeuvre. Als docent-onderzoeker aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam doet hen onderzoek naar vragen rondom kostuum, ruimte en belichaming vanuit een intersectioneel, praktijkgericht perspectief. Carly ontving een onderzoeksbeurs waarmee bestaande samenwerkingen verder ontwikkeld kunnen worden, zoals die met Mira Thompson en Selm Wenselaers.

  • Sandra Roberts
    Producent

    Sandra is eventproducer en projectmanager van zakelijke en culturele evenementen en lid van het collectief DARKMATTER. Sandra leidde de productie rondom de tentoonstelling Speculate or Die Tryin’ van Najah Aouaki (Issue 2).

  • Tudor Georgescu
    Bouwer

    Tudor is een grafisch vormgever, bouwer en textiel ontwerper uit Amsterdam Zuidoost. Hij was als bouwer betrokken bij de tentoonstelling Speculate or Die Tryin’ van Najah Aouaki (Issue 2).

  • Sjoerd Vocking (Vocking)
    Bouwer, maker

    Sjoerd is architect, kunstenaar en workshopbegeleider. Hij was bij de opbouw van de tentoonstelling en als bouwer van de Gliphoeve-installatie betrokken bij Speculate or Die Tryin’ van Najah Aouaki (Issue 2).

  • Touria Meliani (Gemeente Amsterdam / Groen Links)
    Deelnemer

    Touria Meliani is een Nederlandse bestuurster en politica van GroenLinks. Ze is wethouder van Gemeente Amsterdam en beheert de portefeuilles Kunst en cultuur, Evenementen en Inclusie en anti-discriminatiebeleid. Touria was gespreksdeelnemer van een bijeenkomst met Roy Groenberg (Stichting Eer en Herstel) over het belang van een toekomstige ‘Wintitempel’ in Amsterdam.

  • Roy Kaikusi Groenberg (Stichting Eer en Herstel)
    Deelnemer

    Roy Groenberg is de voorzitter van Stichting Eer en Herstel. Stichting Eer en Herstel noemt zichzelf ‘Het hartje van de Inheemse- en Afro Surinaamse gemeenschap in Nederland’ en zet zich onder andere in voor de realisatie van een Cultuur Historisch Centrum: ‘De Wintitempel’.

  • Massih Hutak (Verdedig Noord)
    Deelnemer

    Massih Hutak is een rapper en schrijver uit Amsterdam-Noord. Naast muziek maken en schrijven zet hij zich ook in voor jongeren: hij is verantwoordelijk voor activistische initiatieven zoals de Kantel de macht-stemcampagne, waarmee hij jongeren aanmoedigt te stemmen, en Verdedig Noord, het project dat zich inzet tegen de blinde gentrificatie van Amsterdam-Noord. Massih nam deel aan een gesprek met Het Nieuwe Instituut, de Wijkcoöperatie, de Raad van Zuid en Ahmed Abdilahi, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

  • Ahmed Abdilahi
    Deelnemer

    Ahmed Abdillahi is postbezorger. Hij woont sinds 1998 in Rotterdam. Hij is een geëngageerde burger met een groot hart voor Rotterdam-Zuid. Ahmed nam deel aan een gesprek met Het Nieuwe Instituut, de Wijkcoöperatie, de Raad van Zuid, Verdedig Noord en Massih Hutak, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

  • Marjolein Moorman
    Deelnemer

    Marjolein Moorman is een Nederlandse communicatiewetenschapper, bestuurder en PvdA-politica. Ze is wethouder van Gemeente Amsterdam en beheert de portefeuilles Onderwijs, Jeugd(zorg), Armoede en Schuldhulpverlening, Masterplan Zuidoost en Coördinatie Maatschappelijke voorzieningen. Marjolein was deelnemer aan een gesprek met bewoners uit Amsterdam Zuidoost, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

  • Sarita Bajnath (De Coalitie Zuidoost)
    Partner

    Sarita Bajnath is trainer, spreker en motivator op het gebied van inclusie, diversiteit en dialoog. Zij gebruikt naast haar lezingen ook privilegetrainingen die intersectioneel zijn met het accent op wit privilege. Met de Coalitie Zuidoost organiseerde Sarita een bijeenkomst van Zwart Beraad in Perspectief, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

  • Etienne Sandel
    Deelnemer

    Etienne Sandel zet zich, als voorzitter van de club Amsterdam Marshals, in voor jonge honkballers in Amsterdam Zuidoost. In 2015 werd hij uitgeroepen als vrijwilliger van het jaar voor zijn inzet voor de buurt. Etienne was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

  • Gilma Laurens
    Deelnemer

    Gilma Laurence verhuisde samen met haar twee kinderen naar Venserpolder, een wijk in Amsterdam Zuid-Oost met veel criminaliteit. In de hoop kinderen daar op het rechte pad te houden, richtte ze het buurthuis Boeninhuis op. Gilma was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

  • Mavis Hofwijk
    Deelnemer

    Mavis Hofwijk begon Surinaams Buffet in 1985 in Amsterdam Zuidoost vanuit haar liefde voor de Surinaamse keuken. Met ruim 30 jaar ervaring mag zij haar familiebedrijf specialist noemen in de bereiding van authentieke Surinaamse gerechten die de culinaire tradities en culturele diversiteit van Suriname weerspiegelen. Mavis was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

  • Shammah Brempong
    Deelnemer

    Allround creatief ondernemer uit Amsterdam Zuidoost, met een focus op het bemiddelen tussen de creatieve en commerciële industrie, conceptontwikkeling, curatie, consultancy, event-, project- en stakeholdermanagement. Shammah was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

  • Bijlmer Parktheater
    Instituut

    In het Bijlmer Parktheater komen nieuwe verhalen tot ontwikkeling, kunnen nieuwe makers zich artistiek ontplooien en voelt publiek zich thuis. Het theater daagt bezoekers, deelnemers, kunstenaars en makers uit om de toekomst samen te verbeelden. Het Bijlmer Parktheater is een van de initiatiefnemers van SHEBANG.

  • CBK Zuidoost
    Instituut

    CBK Zuidoost is een presentatie-instelling die interculturele, actuele beeldende kunst op een laagdrempelige manier bij de mensen brengt, met onder andere tentoonstellingen, kunstuitleen, educatieprogramma’s en een artist-in-residency programma. De instelling is al meer dan 30 jaar in de Bijlmer actief. CBK Zuidoost is een van de initiatiefnemers van SHEBANG.

  • Imagine IC
    Instituut

    Imagine IC is een gespreksplek over erfgoed in Amsterdam Zuidoost. Met participatief erfgoedwerk wil Imagine IC actuele sociale verhoudingen bespreken en verbeteren. Ze deelt vervolgens haar expertise om zo te werken aan aan een democratische erfgoedmethodologie. Imagine IC is een van de initiatiefnemers van SHEBANG.

  • Glenn Helberg
    Curator

    Glenn Helberg is psychiater, educator en schrijver. Hij werkte jarenlang als psychiater en verdiepte zich in de psychiatrie in niet-westerse culturen; naar eigen zeggen de transculturele psychiatrie. Hij werkt rondom vragen over hoe de toekomst van de transculturele samenleving eruit zal zien en hoe we nog verbinding kunnen vinden in ons almaar transformerende bestaan.

  • Kimberley Smit
    Projectleider

    Kimberley Smit is werkzaam als projectleider bij The Need for Legacy - een community-driven organisatie gericht op het in kaart brengen van de verhalen en geschiedenissen van podiumkunstenaars van kleur. Daarnaast is Kimberley voor verschillende (sociaal maatschappelijke) organisaties bestuurslid. Smit heeft de projectleiding op zich genomen en de conceptuele ontwikkeling ondersteund van Issue 4.

  • Alydia Wever
    Kunstenaar

    Alydia Wever is een Arubaanse multidisciplinaire kunstenaar, choreograaf, theatermaker, danser en dansdocent. Ze gebruikt haar artistiek diverse praktijk om te onderwijzen, inspireren en een conceptueel begrip van het leven te portretteren met haar werk als een taal die culturele en individuele verschillen kan overbruggen. Alydia is onderdeel van het artistieke kernteam van Issue 4 o.l.v. Glenn Helberg.

  • Frederick Calmes
    Kunstenaar

    Frederick Calmes is geboren in Port-au-Prince Haïti, opgegroeid op Curaçao, en is kunstenaar en ontwerper. Frederick is polytheïstisch, ze zijn opgegroeid met het katholicisme en de voodoo religie. Frederick beoefent zijn eigen versie van voodoo of, zoals ze het noemen, "Neo voodooism”: het uitvoeren van traditionele voodoo rituelen in een artistieke vorm. Frederick is onderdeel van het artistieke kernteam van Issue 4 o.l.v. Glenn Helberg.

  • Raul Balai
    Kunstenaar

    Raul Balai woont en werkt in Amsterdam. Zijn focus ligt op thema’s als culturele botsingen, hybriditeit, uitwisselingen en transformaties. Zijn multi-etnische achtergrond vertaalt zich naar het uitdagen van conventionele stereotypen. Hij drijft de spot met de lasten van de geschiedenis, speelt met vooroordelen en trotseert onverdraagzaamheid, alles met een knipoog. Raul is onderdeel van het artistieke kernteam van Issue 4 o.l.v. Glenn Helberg.

  • Zawdie Sandvliet
    Deelnemer

    Zawdie Sandvliet is oprichter en docent van het vak Afro-Nederlandse studies, op de Hogeschool van Amsterdam. Afro-Nederlandse studies is een interdisciplinair vak dat zich richt op de geschiedenis en hedendaagse realiteiten van Afro-Nederlanders. Hiernaast is Zawdie docent maatschappijleer op het Ingenieur Lelylyceum in Amsterdam Zuidoost. Zawdie was schrijver/performer tijdens bijeenkomst 1 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Babah Tarawally
    Deelnemer

    Babah Tarawally is schrijver, columnist en journalist. Tarawally vluchtte in de jaren negentig uit Sierra Leone vanwege het oorlogsgeweld en doorliep een asielprocedure van zeven jaar in Nederland. Tarawally werkt als trainer voor diverse organisaties die vluchtelingen en Nederlanders met elkaar verbinden. Babah was schrijver/performer tijdens bijeenkomst 1 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Cherella Gessel (Chella Chella)
    Deelnemer

    Cherella Gessel, ook wel Chella Chella, is multidisciplinair artiest en model. Hen combineert zowel teksttoneel als fysiek spel – in theater én film – met dans, rap, Spoken Word, modellenwerk, styling, haarstyling en make-up. Cherella was danser/performer tijdens bijeenkomst 1 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Ayaovi Kokousse
    Deelnemer

    Ayaovi Kokousse is expert in West-Afrikaanse dansstijlen en geeft les op verschillende dansacademies en dansscholen. Als kind danste hij al op beat van de Afrikaanse drums, gespeeld door zijn grootvader. Hij verzorgt voorstellingen en projecten met zijn dans- en muziekgroep Forêt Sacrée Obouibé. Ayaovi was danser/performer tijdens bijeenkomst 1 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Angila Albitrouw
    Deelnemer

    Angila Albitrouw is socioloog en houdt zich bezig met culturele ontwikkeling. Ze is schrijver en Spoken Word artiest en dicht overwegend in het Aucaans rondom thema’s zoals identiteit, vrijheid, culturele waarden en normen, zelfwerkzaamheid, stigmatisering en zwart bewustzijn. Ook geeft ze workshops Saramakaans borduren. Angila was schrijver/performer tijdens bijeenkomst 2 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Leander Vermaning
    Deelnemer

    Leander Vermaning is cultuurmaker en mede-oprichter van Wasjikwa, Ons Huis in de Arowakse taal van Suriname, Lokono-erfgoed specialist, workshopgever en uitgever. Ze is actief binnen het speelveld van cultureel erfgoed, kunst, milieu en uitwisselingsprojecten. Leander was schrijver/performer tijdens bijeenkomst 2 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Dwayne Toemere
    Deelnemer

    Dwayne Toemere is Arbeid en Organisatie Psycholoog met ervaring als trainer en coach in het bedrijfsleven. Ook is hij werkzaam als docent en artistiek leider aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en als acteur voor professionele theatergezelschappen. Dwayne was danser/performer tijdens bijeenkomst 2 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Josè Tojo
    Deelnemer

    Josè Tojo is theatermaker en artistiek leider van Stichting Kula Skoro; Surinaams voor school. Josè is geboren in de Marron-cultuur van de Surinaamse binnenlanden. Hij was tien jaar oud toen hij naar de stad ging en is op 32-jarige leeftijd naar Nederland verhuisd. Hij wil met zijn werk de Surinaamse Marroncultuur op een interactieve manier overdragen. Josè was danser/performer tijdens bijeenkomst 2 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Jomecia Oosterwolde
    Deelnemer

    Jomecia Oosterwolde is choreograaf, docent en oprichter van Odej Dance: Dances of the west African diaspora. Ze werkt als danser in binnen- en buitenland en met bekende artiesten in de hiphop en streetdance scene. Ze combineert haar danservaring en -expertise met haar Afro-Surinaamse wortels, en brengt dit naar het theater. Jomecia was danser/performer tijdens bijeenkomst 3 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Jonathan Tjien Fooh
    Deelnemer

    Jonathan Tjien Fooh is onderzoeker, docent, schrijver en vertaler. Zijn werk is geworteld in het ontwarren van systemen van uitsluiting en onderdrukking, met behulp van een intersectionele en dekoloniale lens, en het tot leven brengen van onvertelde en gewiste (geschiedenis)verhalen. Hij werkt rondom thema's gerelateerd aan de betekenis van rukun en welzijn in het leven van Javaanse vrouwen in Suriname, op kunst gebaseerd onderzoek, queerness, identiteit, migratie en de politiek van erbij horen. Jonathan was schrijver/performer tijdens bijeenkomst 3 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Junadry Leocaria
    Deelnemer

    Junadry Leocaria is ruim tien jaar werkzaam als professioneel danseres, een talentvolle sleutelfiguur en opvallende verschijning in het veld van het urban danstheater. In haar workshops legt Leocaria de nadruk op de expressieve kant van dans. Ze zoekt naar een choreografie waarin uiteenlopende stijlen op een organische manier een geheel kunnen vormen. Bij het ontwikkelen van haar kenmerkende stijl, is Leocaria’s kennis van Curaçaos immaterieel erfgoed van grote invloed. Junadry was danser/performer tijdens bijeenkomst 4 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Gregory Shaggy Albertzoon (Shaggy)
    Deelnemer

    Gregory ‘Shaggy’ Albertzoon is hiphopdanser, choreograaf en ondernemer. Hij is oprichter van Stichting Free&Style, waar hij jong danstalent uit Amsterdam Zuidoost de kans geeft te trainen als danser en docent. Shaggy werkt als docent hiphop bij het LMIPA, en leert leerlingen de moves en hiphop-geschiedenis en cultuur. Gregory was danser/performer tijdens bijeenkomst 4 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Laurindo Andrea
    Deelnemer

    Laurindo Andrea is als mode-ontwerper, -historicus en onderzoeker geïnteresseerd in het heropenen en heractiveren van archieven van een beladen verleden. Recent maakte hij onder meer samen met musicus Vernon Chatlein de voorstelling ‘Voices from Letters: Zikinzá’. Laurindo was schrijver/performer tijdens bijeenkomst 4 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Adeiye Tjon (MC Complex)
    Deelnemer

    Adeiye Tjon alias ‘MC Complex’ is een van de grondleggers van Nederlandse hiphop en jarenlang actief in de internationale hiphop scene. Als MC heeft hij een indrukwekkende staat van dienst gekenmerkt door de vele samenwerkingen met bekende artiesten. Als coach en (workshop)docent deelt hij zijn passie voor woordkunst en muziek. Adeiye was schrijver/performer tijdens bijeenkomst 4 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Eva Croes
    Deelnemer

    Eva Croes is danseres, docent en maker. Onlangs lanceerde ze haar dansgezelschap EMA Dance Co., waarmee ze het maken van onafhankelijke werken, films, coaching, educatieve programma's, festivals, artistieke samenwerkingen en het lesgeven van de kunst van dans aan de volgende generatie professionele dansers samenbrengt. Eva was danser/performer tijdens bijeenkomst 5 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Michael Wanga (Karpachii)
    Deelnemer

    Michael Wanga manifesteert zich als muzikant onder de naam Karpachii, en is danser en theatermaker. In zijn recente eigen voorstelling Den mi wesu – Papiaments voor: in mijn botten – onderzocht hij zijn Afro-Caribische wortels. Karpachii was muzikant/performer tijdens bijeenkomst 5 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Imelda Lynch
    Deelnemer

    Imelda was schrijver/performer tijdens bijeenkomst 5 van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • ITA
    Locatie, partner

    Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is een schouwburg in het hart van Amsterdam en het thuis van een eigen internationaal ensemble van acteurs, maar ook van vele andere podiumkunstenaars uit binnen– en buitenland. Zij vormen samen een unieke instelling, die vanuit een eigentijdse visie programmeert, produceert en inspireert. ITA was een van de locaties van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Studium Generale Maastricht
    Locatie, partner

    Het Studium Generale organiseert lezingen, debatten en talkshows, collegereeksen, film-, kunst, poëzie- en theateravonden en het PAS Festival. Het biedt verdiepende activiteiten aan voor studenten van de Universiteit Maastricht en andere geïnteresseerden. Het Studium Generale Maastricht was een van de locaties van Issue 4 door Glenn Helberg.

  • Daphne Ollivieira (Miz Dafna)
    Partner

    Daphne Ollivieira is coach, examinator, geeft trainingen in het onderwijs en is oprichter van de Coachkeuken. Daphne verzorgde de hapjes voor het publiek van Issue 4.

  • Wendelisa Ragil
    Partner

    Wendelisa Ragil is audiovisueel verhalenverteller, onafhankelijk fotograaf en film producent, en productieassistent. Haar ambitie is om een van de beste Surinaamse film/tv-producenten te worden. Ook zet ze zich met haar werk in voor de LGBTQIA+ community en het ondersteunen van Surinaamse getalenteerde makers om zichzelf te ontwikkelen. Wendelisa is video- en fotograaf voor SHEBANG.

  • Ryan Weibolt (Flexxes)
    Partner

    Ryan Weibolt is de eigenaar van Flexxes, waarmee hij audiovisuele diensten verleent voor grote en kleine evenementen. Hij onderneemt met een lokale impact door in Zuidoost te verbinden met plaatselijke professionals en bedrijven, en in de buurt te investeren als opdrachtgever en -nemer. Ryan heeft veelvuldig de technische ondersteuning en productie waargenomen voor onze (externe) programmering.

  • Lenny Hendrixx
    Deelnemer

    Lenny Hendrixx is modeontwerper, acteur en muzikant. Dutch Caribbean Act, Dancehall Bubbling style, met unieke Afrobeat elementen. Lenny was schrijver/performer tijdens bijeenkomst 5 van Issue 4 door Glenn Helberg.