Netwerk omvat iedereen met wie SHEBANG zich verbonden voelt, samenwerkt of in gesprek gaat, dichtbij en ver weg.

 • Richard Kofi
  Curator

  Kunstenaar en curator Richard Kofi creëert interdisciplinaire kunstprojecten met een futuristische benadering in relatie tot spiritualiteit, erfgoed en geschiedenis. Samenwerken en co-creatie zijn een belangrijk onderdeel in zijn praktijk.

 • Priya Swamy
  Gast

  Priya is curator Globalisering van het Tropenmuseum en was als gast nauw betrokken bij Issue 1 olv Richard Kofi.

 • Museumnacht Amsterdam
  Partner

  Stichting Museumnacht Amsterdam is opgericht om Amsterdamse jongeren te verbinden aan de musea in hun stad. SHEBANG was onderdeel van hun programma met Issue 1 olv Richard Kofi.

 • Tropenmuseum
  Locatie, partner

  Het Tropenmuseum is een museum over wereldculturen, gevestigd in een rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, en dateert uit 1926. In het Tropenmuseum was SHEBANG te gast tijdens Museumnacht Amsterdam. Richard Kofi hoste daar multidisciplinair event The Black (W)hole, onderdeel van Issue 1.

 • Adama Delphine Fawundu
  Maker

  Adama Delphine Fawundu is fotograaf, performer en beeldend kunstenaar die kennis van oudere generaties uit de Afrikaanse diaspora belicht. Ze zoomt hierbij in op identiteit, verbinding en gemeenschappelijkheid. En herinnert ons eraan dat Afrikaanse rituelen, gebruiken en kennis over zorg, heling en intimiteit een grote rol spelen in hip hop culture in de diaspora.

 • Lisette van den Berg
  Gast

  Lisette is antropoloog, curator en adviseur in gedeeld erfgoed, kunst en het koloniale heden. Lisette is onderdeel van ons creatieve en culturele netwerk in Amsterdam Zuidoost en was te gast bij de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

 • Rohan Ayinde
  Maker

  Rohan Ayinde is interdisciplinair kunstenaar en dichter, en vervlecht in zijn werk een veelheid aan disciplines. Hij gebruikt natuurkundige fenomenen zoals zwarte gaten als metafoor voor radicale interventies die hij nodig acht voor het beschermen van Black Lives in de diaspora.

 • Malique Mohamud (The Niteshop)
  Deelnemer

  Malique is onderzoeker, ontwerper en hiphop-futurist. De Niteshop is een research center voor de Straat/de Buurt/the Culture, waar nagedacht wordt over de stad van de toekomst. Malique nam deel aan het online research gesprek ‘Researching the Sauce’ met de curator en kunstenaars van Issue 1.

 • Bagua Jody (Arte.Gia)
  Gast

  Bagua Jody is beeldend kunstenaar, en creative director en ontwerper van sieradenlabel Arte.Gia. Jody was te gast bij de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

 • Mina Mineli
  Deelnemer

  Mina is danser, dansleraar en maker. Ze heeft een aantal keer opgetreden als danser tijdens Issue 1 olv Richard Kofi.

 • Marion Visser (Bijlmer Parktheater)
  Fotograaf

  Marion is programmeur Jeugd Bijlmer Parktheater, Hoofd Educatie & Talentontwikkeling. Daarnaast is ze een begiftigd fotograaf en houdt zich bezig met theaterfotografie, straatfotografie en portretfotografie. Marion heeft een gedeelte van Issue 1 vastgelegd.

 • Les Adu
  Fotograaf

  Les is a self-taught photographer from Amsterdam South East. Not only is he a popular player in the creative and cultural sector of South East, he also guides children and young people as a coach, using photography to stimulate them and develop themselves.

 • Poetronic
  Deelnemer

  Het duo Poetronic bestaat uit Smita James en Ci Seryne. Op de elektronische muziek van producer Ci Seryne draagt Spoken word-artiest Smita haar gedichten voor. Poetronic trad op tijdens SHEBANG’s programma op Museumnacht Amsterdam in het Tropenmuseum, onderdeel van Issue 1 olv Richard Kofi.

 • Jamahl Richters (Zagwe)
  Bouwer, ontwerper

  Jamahl is meubelmaker/-ontwerper, geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost, en het brein achter ZAGWE Interior Designs waarmee hij zelfstandige projecten initieert en voor de culturele sector werkt. Jamahl heeft de expositie-inrichting gebouwd van Issue 1 bij onze eerste locatie in Prospect Eleven.

 • Poernima Gobardhan
  Maker

  Poernima Gobardhan is als maker geïnteresseerd in het creëren van een wereld waarin het lichaam niet alleen gebruikt wordt om betekenis mee te projecteren of te verbeelden maar waar het lichaam zelf deze betekenis behelst. Het gaat in haar werk om de ervaring - ze streeft naar een diepe emotionele staat die voorbij het denken gaat.

 • Djuwa Mroivili
  Deelnemer

  Djuwa Mroivili is een Comorees-Nederlandse pianist en activist. In haar muzikale praktijk bevraagt ze de klassieke muziektraditie. Zo doet ze sinds enige jaren onderzoek naar vergeten zwarte componisten en voert hun werk ook regelmatig uit. Djuwa werkte herhaaldelijk samen met kunstenaar Poernima Gobardhan, tijdens en rondom Issue I olv Richard Kofi.

 • Smita James
  Maker

  Met Moving through Radical Space, een installatie en soundscape over de rol van snorders in Amsterdam Zuidoost, vertelt Smita James een verhaal over everyday Blackness in de Bijlmer. Over het ritme, de flow en het tempo van het stadsdeel en hoe gentrification die verstoort. Smita werkt als poëtisch ontwerper onder de naam SJPoet.

 • DJ Jayfree
  Partner

  Jeffrey Ahenkan is artiest, DJ en MC. Hij was de vaste DJ bij onze eerste locatie in Prospect Eleven en heeft meerdere keren de muziek verzorgd tijdens onze evenementen en bijeenkomsten.

 • Chef Mekyle
  Partner

  Mekyle is een creatief ondernemer opgegroeid in Amsterdam Zuidoost. Hij serveert cultuur door middel van eten en kunst. Mekyle verzorgde de vegan hapjes tijdens een van onze evenementen bij Prospect Eleven.

 • Desta Deekman
  Maker

  Desta Deekman is een grensverleggende choreograaf en energieke danser gespecialiseerd in een breed palet aan Afrikaanse dansstijlen. Deekman ontwikkelt zich echter ook als ritualist en ze vergaart steeds meer kennis en kunde met betrekking tot de spirituele inzet van kruiden en planten. In haar werk verbindt ze spiritualiteit, dans en de natuur.

 • Levison Gijsbertha
  Ontwerper

  Levison Gijsbertha is brand strategist en visual designer. Hij is gespecialiseerd in het vertalen van visies naar realiteit; met een focus op branding en identiteit. Ook is hij initiatiefnemer van Sociëteit H, een ontmoetingscentrum voor volwassenen in de H-buurt. Levison heeft het SHEBANG logo ontworpen.

 • Peter Dautzenberg
  Deelnemer

  Peter Dautzenberg is architect, interieurarchitect, docent stedenbouw en Bijlmer Bewoner. Peter was gespreksdeelnemer in de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

 • Wouter Pocorni
  Deelnemer

  Wouter Pocorni is architect, urbanist en researcher. Wouter was gespreksdeelnemer in de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

 • Ben Minnema (Heesterveld Creative Community)
  Partner

  Ben Minnema programmeert en produceert evenementen voor culturele instellingen en festivals. Als gepassioneerd projectleider krijgt hij complexe projecten van de grond en bouwt hij aan blijvende connecties tussen kunst & cultuur, jongeren en de wereld.

 • Heesterveld Creative Community
  Community

  Stichting Heesterveld Creative Community is opgericht om creativiteit, samenwerking en cultureel ondernemerschap te stimuleren en te faciliteren in de Heesterveld buurt. Bestaande uit een groep creatieve bewoners vanuit allerlei disciplines richt de broedplaats zich op het leveren van een bijdrage aan de leefomgeving in de buurt en de stad.

 • Angelique Hoogmoed (OBA Next)
  Gast

  Angelique is community manager bij OBA Next en was te gast bij de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

 • Angelo Bromet (Prospect Eleven)
  Partner

  Angelo Bromet is medeoprichter van Prospect Eleven en Programmeurs & Talent ontwikkelaar bij Melkweg Amsterdam. Angelo is een aanjager van creatief en cultureel ondernemerschap in Amsterdam Zuidoost en daarbuiten.

 • Prospect Eleven
  Locatie, partner

  Prospect Eleven was onze eerste locatie. Het bood jonge creatieven een fysieke plek en liet startende ondernemers groeien door ze meer zichtbaarheid te geven. Het tijdelijke gebouw nabij metrostation Bullewijk was ingericht om ontmoeting te stimuleren, om samen te werken en elkaar te inspireren.

 • Najah Aouaki
  Curator, producent

  Najah Aouaki is econoom en stadsstrateeg voor creatieve en inclusieve steden. Ze ontwikkelt strategieën, concepten en innovatieve projecten die gericht zijn op het uitdagen van het huidige economische paradigma en de manier waarop we ons onze toekomst voorstellen - van het initiëren van culturele projecten, het organiseren van gemeenschapsinitiatieven tot het ontwikkelen van strategisch beleid.

 • genuinefake
  Vormgever, maker

  genuinefake is een multidisciplinair platform, in 2009 opgericht door Rachel Stella Jenkins, waar samenwerkingsverbanden op het gebied van design, architectuur en stedenbouw het doel hebben normatieve definities en concepten te verbreden en te bemiddelen tussen sociale, culturele en ruimtelijke agency. genuinefake was verantwoordelijk voor het ruimtelijk ontwerp van, en als maker en grafisch vormgever betrokken bij de tentoonstelling Speculate or Die Tryin’ gecureerd door Najah Aouaki (Issue 2).

 • Jessica Dikmoet
  Research, maker

  Jessica Dikmoet is een Zuidoostenaar die als journalist en producent sociaal maatschappelijke concepten ontwikkelt en jonge journalisten en documentairemakers coacht. Jessica heeft op uitnodiging van en in samenwerking met Najah Aouaki onder andere een serie interviews afgenomen met uiteenlopende mensen uit Zuidoost, die als inspiratie en input dienen voor hun gezamenlijke tentoonstelling.

 • Laurence Scherz
  Deelnemer

  Laurence Scherz is schrijver, spoken word-artiest, tatoeëerder, meme-admin en onderzoeker. Hun onderzoek omvat semiotiek binnen de visuele en/of virale cultuur, de neurologische impact van het digitale, theorie-fictie en de (poëtische) kracht van memes. Laurence trad als performer op in Countersex Education van Maxime Dreesen (Issue 3).

 • IPOP
  Deelnemer

  In Pursuit of Otherwise Possibilities, Queer Performance Pedagogy and Feedback (IPOP) is een educatief, artistiek onderzoeksplatform dat onderzoekt hoe onderwijsinstellingen queer artiesten en praktijken beter kunnen stimuleren. IPOP maakte deel uit van de workshop over het belang van een Trans-blik op performance praktijk(en) binnen theateropleidingen en het theaterveld (Issue 3).

 • Szymon Adamczak (IPOP)
  Deelnemer

  Szymon is dramaturg, theater- en performancemaker met een grote interesse in hiv-gerelateerde cultuur. Hij doet onderzoek op Das Theatre en gaf een workshop als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers. Szymon heeft samen met Elioa IPOP opgericht.

 • Elioa Steffen (IPOP)
  Deelnemer

  Elioa is een speculatieve kunstenaar die werkt op het gebied van theater, dans en curatie. Haar werk richt zich op de kruising van systemisch geweld, culturele normen en gemeenschappelijke verhalen. Eli doet onderzoek bij Das Theater en gaf een workshop in het kader van Issue 3 onder leiding van Carly Everaert en Selm Wesselaers. Elioa is samen met Szymon oprichter van IPOP.

 • Lux Sauer
  Deelnemer

  Lux is danser, choreograaf en bewegingsonderzoeker. Als gender non-conforming mens verlegt Lux grenzen, maakt ruimte en daagt het publiek uit, zodat het discours over on/zichtbaarheid, privilege en validiteit kan worden geactiveerd. Lux trad als performer op in Maxime’s voorstelling Countersex Education en gaf een workshop als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers. 

 • Bebe Berat Bebek
  Deelnemer

  Bebe is een trans non-binaire acteur, kunstenaar, maker, performer, organizer, serotoninebron, sociaal huppelend en professioneel dik. Hen is in hun leven zo vaak onderuit gegaan dat de grond een bekend terrein voor hen is, maar weigert te accepteren dat er pijn voor nodig is om queer te zijn. Bebe trad als performer op in Maxime’s voorstelling Countersex Education, onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers. 

 • Maxime Dreesen
  Deelnemer

  Maxime is theatermaker en regisseur die woont en werkt in Antwerpen. In De Studio maakte die Countersex Education, een alternatieve seksuele voorlichtingsvoorstelling onder het alter-ego Tabooboo. Maxime biedt speelse, fantasierijke alternatieven op bestaande en dominante structuren. Maxime’s voorstelling Countersex Education was onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

 • Raoni Muzho Saleh
  Deelnemer

  Raoni is een choreograaf en performer gevestigd in Amsterdam. Zijn recente werken zijn materialisaties van de verleiding van de ‘backspace’ die vorm geven aan zowel zijn conceptuele brouwsels rond vreemde relationaliteiten als zijn bewegingspraktijk van ‘anders worden’. Raoni heeft een workshop gegeven als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

 • Sem Jansen
  Deelnemer

  Sem is zanger, gitarist, songwriter en docent. In Januari 2023 kwam zijn eerste album “Uncle Sem” uit samen met de tour “Who the f*ck is Britt?!”. Tijdens deze tournee en op dit album staan zijn transitie van zangeres naar zanger en het proces daaromheen centraal. Sem heeft meerdere malen opgetreden als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers. 

 • Alexander Nieuwenhuis
  Gast

  Alexander is journalist, essayist en wildernisgids. Alexander was betrokken bij Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

 • Valentijn Hogenkamp
  Deelnemer

  Valentijn is schrijver en dichter. Hij debuteerde in 2021 met de roman Het aanbidden van Louis Claus, en vorig jaar verscheen zijn persoonlijke essay Antiboy. Valentijn gaf een presentatie tijdens de workshop voor Trans schrijvers (Issue 3).

 • Gwen van der Zwan
  Deelnemer, fotograaf

  Gwen is journalist, producent en fotograaf wonend en werkend in Amsterdam Zuidoost. Gwen heeft onlangs haar debuutroman Zuigertje uitgebracht, en de film Amstergwen - waarmee ze verschillende nominaties en prijzen binnensleepte. Gwen is fotograaf voor SHEBANG en heeft een workshop gegeven, onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

 • Alex Bakker
  Gast

  Alex Bakker publiceerde in 2018 het boek Transgender in Nederland, waarin voor het eerst de geschiedenis van transgender personen in Nederland beschreven wordt. Hij onderzocht medische behandelingen, maatschappelijke discussies en de veranderende publieke opinie. Alex was betrokken bij Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

 • Daniel Oliviër
  Assistent curator

  Daniël Olivier studeert creative writing aan Artez Hogeschool voor de Kunsten. Hij houdt zich bezig met het maken van proza, liedjes en strips. Hij schrijft historische fictie waarin hij fantaseert over uitgestorven planten en dieren, en vergeten genders uit de klassieke oudheid. Hij houdt van voorlezen en voorgelezen worden.

 • Selm Merel Wenselaers
  Curator

  Selm Merel Wenselaers studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en de Freie Universität Berlin. Naast haar werk als historica ontwikkelde Selm een theaterpraktijk als dramaturg en cultureel producent, onder andere bij theater Frascati, en was ze verbonden aan Museum Arnhem als stadsconservator. Ze opereert freelance als dramaturg, curator, gespreksleider, schrijver en onderzoeker. In 2024 verschijnt haar boek Tussenmens.

 • Carly Everaert
  Curator

  Carly Everaert is kostuumontwerper, en ontving in 2022 de Prosceniumprijs voor hun hele oeuvre. Als docent-onderzoeker aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam doet hen onderzoek naar vragen rondom kostuum, ruimte en belichaming vanuit een intersectioneel, praktijkgericht perspectief. Carly ontving een onderzoeksbeurs waarmee bestaande samenwerkingen verder ontwikkeld kunnen worden, zoals die met Mira Thompson en Selm Wenselaers.

 • Sandra Roberts
  Producent

  Sandra is eventproducer en projectmanager van zakelijke en culturele evenementen en lid van het collectief DARKMATTER. Sandra leidde de productie rondom de tentoonstelling Speculate or Die Tryin’ van Najah Aouaki (Issue 2).

 • Tudor Georgescu
  Bouwer

  Tudor is een grafisch vormgever, bouwer en textiel ontwerper uit Amsterdam Zuidoost. Hij was als bouwer betrokken bij de tentoonstelling Speculate or Die Tryin’ van Najah Aouaki (Issue 2).

 • Sjoerd Vocking (Vocking)
  Bouwer, maker

  Sjoerd is architect, kunstenaar en workshopbegeleider. Hij was bij de opbouw van de tentoonstelling en als bouwer van de Gliphoeve-installatie betrokken bij Speculate or Die Tryin’ van Najah Aouaki (Issue 2).

 • Touria Meliani (Gemeente Amsterdam / Groen Links)
  Deelnemer

  Touria Meliani is een Nederlandse bestuurster en politica van GroenLinks. Ze is wethouder van Gemeente Amsterdam en beheert de portefeuilles Kunst en cultuur, Evenementen en Inclusie en anti-discriminatiebeleid. Touria was gespreksdeelnemer van een bijeenkomst met Roy Groenberg (Stichting Eer en Herstel) over het belang van een toekomstige ‘Wintitempel’ in Amsterdam.

 • Roy Kaikusi Groenberg (Stichting Eer en Herstel)
  Deelnemer

  Roy Groenberg is de voorzitter van Stichting Eer en Herstel. Stichting Eer en Herstel noemt zichzelf ‘Het hartje van de Inheemse- en Afro Surinaamse gemeenschap in Nederland’ en zet zich onder andere in voor de realisatie van een Cultuur Historisch Centrum: ‘De Wintitempel’.

 • Massih Hutak (Verdedig Noord)
  Deelnemer

  Massih Hutak is een rapper en schrijver uit Amsterdam-Noord. Naast muziek maken en schrijven zet hij zich ook in voor jongeren: hij is verantwoordelijk voor activistische initiatieven zoals de Kantel de macht-stemcampagne, waarmee hij jongeren aanmoedigt te stemmen, en Verdedig Noord, het project dat zich inzet tegen de blinde gentrificatie van Amsterdam-Noord. Massih nam deel aan een gesprek met Het Nieuwe Instituut, de Wijkcoöperatie, de Raad van Zuid en Ahmed Abdilahi, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

 • Ahmed Abdilahi
  Deelnemer

  Ahmed Abdillahi is postbezorger. Hij woont sinds 1998 in Rotterdam. Hij is een geëngageerde burger met een groot hart voor Rotterdam-Zuid. Ahmed nam deel aan een gesprek met Het Nieuwe Instituut, de Wijkcoöperatie, de Raad van Zuid, Verdedig Noord en Massih Hutak, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

 • Marjolein Moorman
  Deelnemer

  Marjolein Moorman is een Nederlandse communicatiewetenschapper, bestuurder en PvdA-politica. Ze is wethouder van Gemeente Amsterdam en beheert de portefeuilles Onderwijs, Jeugd(zorg), Armoede en Schuldhulpverlening, Masterplan Zuidoost en Coördinatie Maatschappelijke voorzieningen. Marjolein was deelnemer aan een gesprek met bewoners uit Amsterdam Zuidoost, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

 • Sarita Bajnath (De Coalitie Zuidoost)
  Partner

  Sarita Bajnath is trainer, spreker en motivator op het gebied van inclusie, diversiteit en dialoog. Zij gebruikt naast haar lezingen ook privilegetrainingen die intersectioneel zijn met het accent op wit privilege. Met de Coalitie Zuidoost organiseerde Sarita een bijeenkomst van Zwart Beraad in Perspectief, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

 • Etienne Sandel
  Deelnemer

  Etienne Sandel zet zich, als voorzitter van de club Amsterdam Marshals, in voor jonge honkballers in Amsterdam Zuidoost. In 2015 werd hij uitgeroepen als vrijwilliger van het jaar voor zijn inzet voor de buurt. Etienne was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

 • Gilma Laurens
  Deelnemer

  Gilma Laurence verhuisde samen met haar twee kinderen naar Venserpolder, een wijk in Amsterdam Zuid-Oost met veel criminaliteit. In de hoop kinderen daar op het rechte pad te houden, richtte ze het buurthuis Boeninhuis op. Gilma was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

 • Mavis Hofwijk
  Deelnemer

  Mavis Hofwijk begon Surinaams Buffet in 1985 in Amsterdam Zuidoost vanuit haar liefde voor de Surinaamse keuken. Met ruim 30 jaar ervaring mag zij haar familiebedrijf specialist noemen in de bereiding van authentieke Surinaamse gerechten die de culinaire tradities en culturele diversiteit van Suriname weerspiegelen. Mavis was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

 • Shammah Brempong
  Deelnemer

  Allround creatief ondernemer uit Amsterdam Zuidoost, met een focus op het bemiddelen tussen de creatieve en commerciële industrie, conceptontwikkeling, curatie, consultancy, event-, project- en stakeholdermanagement. Shammah was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

 • Bijlmer Parktheater
  Instituut

  In het Bijlmer Parktheater komen nieuwe verhalen tot ontwikkeling, kunnen nieuwe makers zich artistiek ontplooien en voelt publiek zich thuis. Het theater daagt bezoekers, deelnemers, kunstenaars en makers uit om de toekomst samen te verbeelden. Het Bijlmer Parktheater is een van de initiatiefnemers van SHEBANG.

 • CBK Zuidoost
  Instituut

  CBK Zuidoost is een presentatie-instelling die interculturele, actuele beeldende kunst op een laagdrempelige manier bij de mensen brengt, met onder andere tentoonstellingen, kunstuitleen, educatieprogramma’s en een artist-in-residency programma. De instelling is al meer dan 30 jaar in de Bijlmer actief. CBK Zuidoost is een van de initiatiefnemers van SHEBANG.

 • Imagine IC
  Instituut

  Imagine IC is een gespreksplek over erfgoed in Amsterdam Zuidoost. Met participatief erfgoedwerk wil Imagine IC actuele sociale verhoudingen bespreken en verbeteren. Ze deelt vervolgens haar expertise om zo te werken aan aan een democratische erfgoedmethodologie. Imagine IC is een van de initiatiefnemers van SHEBANG.