Network is everyone around us with whom we work and feel connected, close by and further away. This is a collection of institutions, artists, locations and participants who are involved in and around the Bijlmer.

  • Richard Kofi

    Richard Kofi is kunstenaar en schildert West-Afrikaanse Goden, geesten of historische figuren, maar is daarnaast ook curator. Jarenlang werkte hij voor het Afrika- en Tropenmuseum en het museum Volkenkunde in Leiden, waar hij zich inzette om deze instellingen inclusiever te maken en te dekoloniseren. Sinds 2020 werkt hij ook als programmeur bij het Bijlmer Parktheater. Ook maakt hij samen met Simone Zeefuik de podcast Project Wiaspora. Kofi was curator voor Issue 1 van SHEBANG | Radicale Ruimte.

  • Priya Swamy
    Curator

    Priya is curator Globalisering van het Tropenmuseum en was als gast nauw betrokken bij Issue 1 olv Richard Kofi.

  • Musuemnacht Amsterdam

    Stichting Museumnacht Amsterdam is opgericht om Amsterdamse jongeren te verbinden aan de musea in hun stad. SHEBANG was onderdeel van het programma met Issue 1 olv Richard Kofi.

  • Tropenmuseum
    Venue and partner

    Het Tropenmuseum is een museum over wereldculturen, gevestigd in een rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, en dateert uit 1926. In het Tropenmuseum was SHEBANG te gast tijdens Museumnacht Amsterdam. Richard Kofi hoste daar multidisciplinair event The Black (W)hole, onderdeel van Issue 1.

  • Adama Delphine Fawundu

    Adama Delphine Fawundu is een fotograaf, performer en beeldend kunstenaar die via haar werk de kennis van oudere generaties uit de Afrikaanse diaspora uitvergroot en op een voetstuk plaatst. Ze zoomt hierbij in op identiteit, verbinding en gemeenschappelijkheid. En herinnert ons eraan dat Afrikaanse rituelen, gebruiken en kennis over zorg, heling en intimiteit een grote rol spelen in hip hop culture in de diaspora.

  • Lisette van den Berg

    Lisette is antropoloog, curator en adviseur in gedeeld erfgoed, kunst en het koloniale heden. Lisette is onderdeel van ons creatieve en culturele netwerk in Amsterdam Zuidoost en was te gast bij de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

  • Rohan Ayinde

    Rohan Ayinde maakt kunstprojecten waarbij hij een veelheid aan disciplines in elkaar vervlecht. Hij gebruikt eigenschappen van natuurkundige fenomenen zoals zwarte gaten als metaforen voor de radicale interventies die hij nodig acht voor het beschermen van Black Lives in de diaspora. Het zwarte gat ziet hij als een portaal waardoor hij grenzeloos kan denken en waar hij vrij is van de door het Westen opgelegde logica, de wereldpolitiek en kapitalisme. Voor SHEBANG wil Ayinde vraagstukken rondom gentrificatie en ongelijkheid abstraheren. Hij ziet er naar uit om samen met de andere kunstenaars een alternatief te bieden voor de logica, structuur en orde die Zuidoost hebben gemaakt tot wat het nu aan het worden is.

  • Malique Mohamud (The Niteshop)
    Onderzoeker, ontwerper en hip-hop-futurist

    Malique is onderzoeker, ontwerper en hip-hop-futurist. De Niteshop is een research centre voor de straat/de Buurt/the Culture, waar nagedacht wordt over de stad van de toekomst. Malique nam deel aan online research gesprek ‘Researching the Sauce’ met de curator en kunstenaars van Issue 1.

  • Bagua Jody (Arte.Gia)

    Bagua Jody is beeldend kunstenaar, en creative director en ontwerper van sieradenlabel Arte.Gia. Jody was te gast bij de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

  • Mina Mineli

    Mina is danser, dansleraar en artistiek maker. Ze heeft een aantal keer opgetreden als danser tijdens Issue 1 olv Richard Kofi.

  • Marion Visser (Bijlmer Parktheater)
    Programmeur

    Marion is programmeur Jeugd Bijlmer Parktheater, Hoofd Educatie & Talentontwikkeling. Daarnaast is ze een begiftigd fotograaf en houdt zich bezig met theaterfotografie, straatfotografie, portretfotografie. Marion heeft een gedeelte van Issue 1 vastgelegd.

  • Les Adu
    Fotograaf

    Les is een autodidactische fotograaf uit Amsterdam Zuidoost. HIj fotografeert oa voor Gemeente Amsterdam, het Van Gogh Museum en CBK Zuidoost. Niet alleen is hij een graag-geziene speler in de creatieve en culturele sector van Zuidoost, ook begeleid hij kinderen en jongeren als coach waarbij hij fotografie gebruikt om hen te stimuleren en zichzelf te ontwikkelen. Marion heeft een gedeelte van Issue 1 vastgelegd.

  • Poetronic

    Het duo Poetronic wordt gevormd door Smita James en Ci Seryne. Op de elektronische muziek van producer Ci Seryne draagt Spoken word-artiest Smita haar gedichten voor. Poetronic staat bekend om hun opvallende video’s. Poetronic heeft opgetreden tijdens SHEBANG’s programma op Museumnacht Amsterdam in het Tropenmuseum, onderdeel van Issue 1 olv Richard Kofi.

  • Jamahl Richters

    Jamahl is meubelmaker/-ontwerper, geboren en getogen in Amsterdam Zuid-Oost, en het brein achter ZAGWE Interior Designs waarmee hij zelfstandige projecten initieert en voor de culturele sector werkt. Jamahl heeft de expositie-inrichting gebouwd van Issue 1 bij onze eerste locatie in Prospect Eleven.

  • Poernima Gobardhan

    Poernima Gobardhan is als maker geïnteresseerd in het creëren van een wereld waarin het lichaam niet alleen gebruikt wordt om betekenis mee te projecteren of te verbeelden maar waar het lichaam zelf deze betekenis behelst. Gobardhan is in de stukken die ze maakt en uitvoert op zoek naar verbinding tussen mensen. Ze maakt haar werk om een bijdrage te leveren aan het palet van bestaande verhalen, en niet om haar eigen stem uit te dragen of oplossingen aan te reiken. Ze wil hierop reflecteren maar ook uitdagen. In dit universum kun je transformeren van een aardse werkelijkheid naar een unieke werkelijkheid. Het gaat in haar werk om de ervaring - ze streeft naar een diepe emotionele staat die voorbij het denken gaat.

  • Djuwa Mroivili

    Djuwa Mroivili is een Comorees-Nederlandse pianist en activist. De afgelopen jaren vergaarde ze bekendheid door haar bijzondere muzikale praktijk waarin ze de klassieke muziektraditie bevraagt. Zo doet ze sinds enige jaren onderzoek naar vergeten zwarte componisten en voert hun werk ook regelmatig uit. Djuwa werkte herhaaldelijk samen met kunstenaar Poernima Gobardhan, tijdens en rondom Issue I olv Richard Kofi.

  • Smita James

    Smita James vertelt met Moving Through Radical Space een verhaal vanuit every day blackness in de Bijlmer. Geïntrigeerd door het heersende imago van de Bijlmer raakt ze nog meer geïnspireerd door de geschiedenis van dit stadsdeel waarmee ze sinds kleins af aan verbonden is. De plek waar ze zichzelf eindelijk herkende in de ogen van anderen. De Bijlmer is -enigszins gedwongen- altijd in beweging. Het ritme en het tempo van dit stadsdeel is een gegeven waar de buurtbewoners een bepalende flow in hebben aangebracht. Deze flow zorgt voor een vibe die het leven in De Bijlmer siert. Toch schreeuwt het imago van De Bijlmer nog harder dan de identiteit van het stadsdeel. En daar moet nu urgenter dan ooit verandering in komen. Binnen deze radicale ruimte wil Smita het narratief van De Bijlmer aanscherpen en onderstrepen. Hetzelfde verhaal, een ander perspectief, de juiste framing met een duidelijke boodschap: niemand wil in de Bijlmer wonen tot ze het leven hier proeven, en het dan willen claimen.

  • DJ Jayfree

    Jeffrey Ahenkan is artiest, DJ en MC. Hij was de vaste DJ bij onze eerste locatie in Prospect Eleven en meerdere keren de muziek verzorgd tijdens onze events en bijeenkomsten.

  • Chef Mekyle

    Mekyle is een creatief ondernemer opgegroeid in Amsterdam Zuidoost. Hij serveert cultuur door middel van eten en kunst. Mekyle verzorgde de vegan hapjes tijdens een van onze events bij Prospect Eleven.

  • Desta Deekman

    Desta Deekman (NL) staat bekend als baanbrekende choreograaf en energieke danser gespecialiseerd in een breed palet aan Afrikaanse dansstijlen. Deekman ontwikkelt zich echter ook als ritualist en ze vergaart steeds meer kennis en kunde met betrekking tot de spirituele inzet van kruiden en planten. Spiritualiteit, dans en de natuur zijn sterk met elkaar verbonden. Voor SHEBANG wil Deekman graag een artistieke vertaling maken van gesprekken die zij heeft gevoerd met oudere generaties bewoners uit Zuidoost. Deze gesprekken gingen over hoe deze generaties omgaan met hun mentale gezondheid en behoefte aan beweging in de context van de urbane omgeving waarin zij wonen.

  • Levison Gijsbertha

    Levison Gijsbertha is merk strategist en visual designer. Hij is gespecialiseerd in het vertalen van visies naar realiteit; met een focus op ux, branding en identiteit. Ook is hij initiatiefnemer van Sociëteit H, een ontmoetingscentrum voor volwassenen in de H-buurt. Levison heeft het SHEBANG logo ontworpen.

  • Peter Dautzenberg

    Peter Dautzenberg is architect, interieurarchitect en docent stedenbouw. Peter was gespreksdeelnemer in de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

  • Wouter Pocorni

    Wouter Pocorni is architect, urbanist en researcher. Wouter was gespreksdeelnemer in de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

  • Ben Minnema

    Ben Minnema programmeert en produceert evenementen voor culturele instellingen en festivals. Als gepassioneerd projectleider krijgt hij complexe projecten van de grond en bouwt hij aan blijvende connecties tussen kunst & cultuur, jongeren en de wereld.

  • Heesterveld Creative Community

    Stichting Heesterveld Creative Community is opgericht om creativiteit, samenwerking en cultureel ondernemerschap te stimuleren en te faciliteren in de Heesterveld buurt. Bestaande uit een groep creatieve bewoners vanuit allerlei disciplines richt de broedplaats zich op het leveren van een bijdrage aan de leefomgeving in de buurt en de stad, vanuit ieders eigen artistieke kracht.

  • Angelique Hoogmoed (New Metropolis)
    Programma en locatie coördinator

    Angelique is programma- en locatie coördinator bij New Metropolis Zuidoost en te gast bij de ‘Gentrification Talk’ van Issue I olv Richard Kofi.

  • Angelo Bromet (Prospect Eleven)

    Angelo Bromet is mede-oprichter van Prospect Eleven en Programmeurs & Talent developer at the Melkweg Amsterdam. Angelo is een aanjager van creatief en cultureel ondernemerschap in Amsterdam Zuidoost en daarbuiten.

  • Prospect Eleven

    Prospect Eleven was onze eerste locatie. Het bood jonge ondernemers en creatieven een fysieke plek waar ze kunnen werken aan zichzelf en liet startende ondernemers groeien door ze meer zichtbaarheid te geven. Het tijdelijke gebouw nabij metrostation Bullewijk was ingericht om ontmoeting te stimuleren, om samen te werken en elkaar te inspireren. Naast de dagelijkse gebruikers was het ook een aantrekkelijke plek waar stakeholders terecht konden, zoals professionals uit de culturele sector, ambtenaren die met diversiteits-/inclusievraagstukken werken en project-/gebiedsontwikkelaars.

  • Najah Aouaki
    Programmamaker

    Najah Aouaki is econoom en stadsstrateeg voor creatieve en inclusieve steden. Ze ontwikkelt strategieën, concepten en innovatieve projecten die gericht zijn op het uitdagen van het huidige economische paradigma en de manier waarop we ons onze toekomst voorstellen - van het initiëren van culturele projecten, het organiseren van gemeenschapsinitiatieven tot het ontwikkelen van strategisch beleid. Najah benadert de stad als een levend ecosysteem, de software van de stad zoals zij die beschrijft. Momenteel werkt ze aan het ontwikkelen van een strategie voor het opbouwen van gemeenschapsvermogen voor de gemeente Amsterdam, met speciale aandacht voor stedelijke gemeenschappen van kleur, als antwoord op vooringenomen perspectieven en marktkrachten die inclusiviteit bedreigen.

  • Genuinefake

    genuinefake is een multidisciplinair platform, in 2009 opgericht door Rachel Stella Jenkins, waar samenwerkingsverbanden op het gebied van design, architectuur en stedenbouw het doel hebben normatieve definities en concepten te verbreden en te bemiddelen tussen sociale, culturele en ruimtelijke agency. Rachel, geboren in Mozambique, behaalde haar bachelordiploma in interieur- en milieuontwerp in Schotland (VK). Na een jaar in Mozambique in film & documentaire te hebben gewerkt, voltooide ze haar master aan de Design Academy Eindhoven in Nederland (2007) richting Man & Humanity. Rachel’s afstudeerproject richtte zich op identiteit en globalisering in hedendaags Afrika. Tevens is ze een van de oprichters van Ka’ssa. Gevormd door een collectief van in Londen gevestigde stedelijke professionals met verschillende achtergronden, variërend van antropologie tot architectuur, die nieuwsgierig en kritisch omgaan met de Afrikaanse stad en hieraan grenzende thema’s. Rachel is hoofddocent interieurontwerp aan de Chelsea School of Arts [UAL] en co-curator van de MULTISTORY* Architecture Lecture Series aan de University for the Creative Arts, Canterbury [VK].

  • Jessica Dikmoet

    Jessica Dikmoet is een Zuidoostenaar die als journalist en producent sociaal maatschappelijke concepten ontwikkelt en jonge journalisten en documentairemakers coacht. Ze begon haar journalistieke loopbaan bij MTV/MTNL (Multiculturele Televisie Nederland) waar ze eindredacteur was. Jessica heeft een breed en divers netwerk en een grote kennis en affiniteit met de ‘grassroots’. Ze is geboren op Curaçao en zegt zelf gevormd te zijn door de 30 mei beweging van 1969, die opkwam voor sociale gelijkheid. Momenteel werkt ze als freelance projectleider bij Imagine IC, een van de founding mothers van SHEBANG. Jessica heeft op uitnodiging van en in samenwerking met Najah Aouaki onder andere een serie interviews afgenomen met uiteenlopende mensen uit Zuidoost, die als inspiratie en input dienen voor hun gezamenlijke tentoonstelling.

  • Laurence Scherz (IPOP)

    Laurence Scherz is co-editor van de tweede Critical Meme Reader samen met Chloë Arkenbout. Als schrijver, spoken word-artiest, tatoeëerder en meme-admin op @lothememeho werkt hen als onderzoeker en redacteur voor het Instituut voor Netwerkculturen in Amsterdam en als (gast)redacteur voor De Gids en de Boekmanstichting. Hun onderzoek omvat semiotiek binnen de visuele en/of virale cultuur, de neurologische impact van het digitale, theorie-fictie en de (poëtische) kracht van memes. In het verleden werkte hen voor The Hmm, Metropolis M, Valiz en documenta 14. Momenteel schrijven ze hun eerste roman. Laurence trad als performer op in Maxime’s voorstelling Countersex Education, onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • IPOP

    In Pursuit of Otherwise Possibilities, Queer Performance Pedagogy and Feedback (IPOP) is een educatief, artistiek onderzoeksplatform dat onderzoekt hoe onderwijsinstellingen queer artiesten en praktijken beter kunnen stimuleren. Hoewel queer-lichamen en -ervaringen de laatste tijd veel aandacht hebben gekregen, is er een gebrek aan pedagogische praktijken die zijn ontworpen voor de specifieke behoeften en wereldbeelden van LGBTQ+-studenten.

  • Szymon Adamczak (IPOP)
    Founder

    Szymon is een dramaturg, theater- en performancemaker met een grote interesse in hiv-gerelateerde cultuur. Op het gebied van podiumkunsten onderhoudt hij relaties en samenwerkingen tussen openbare instellingen en onafhankelijke kunstenaars die over verschillende disciplines heen werken. Door zijn werk verweeft Szymon poëtische verbeelding, visuele gevoeligheid en sociaal bewuste acties die plaatsvinden op het podium en in het publieke domein. Szymon doet onderzoek op Das Theatre en gaf een workshop als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers. Szymon heeft samen met Elioa IPOP opgericht.

  • Elioa Steffen (IPOP)
    Founder

    Elioa is a speculative artist who works in the fields of theatre, dance and curation. Her work focuses on the intersection of systemic violence, cultural norms and communal narratives. Eli conducts research at Das Theater and gave a workshop as part of Issue 3 led by Carly Everaert and Selm Wesselaers. Elioa co-founded IPOP with Szymon.

  • Lux Sauer

    Lux is danser, choreograaf, workshopbegeleider en bewegingsonderzoeker uit Duitsland, gevestigd in Utrecht (NL) sinds 2019. Lux's talenten als gender non-conforming mens en als artivist zijn grenzen verleggen, ruimte maken en het publiek uitdagen, zodat het discours over on/zichtbaarheid, privilege en validiteit kan worden geactiveerd. Lux trad als performer op in Maxime’s voorstelling Countersex Education en gaf een workshop als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Bebe Berat Bebek

    Bebe is een trans nonbinaire acteur, kunstenaar, maker, performer, organizer, serotoninebron, sociaal huppelend en professioneel dik. Hen is een brug tussen millenials en genZ uit het jaar '99, en valt in zowat alle opzichten buiten de norm. Hen is geboren en opgegroeid in Turkije, maar het leven bracht hen naar Nederland in 2020. Tijdens hun studie chemie aan de Bogazici Universiteit, gedreven door ervaringen met het sociaal-politieke in hun sociale kringen, begon hen met performance art en drag, en andere disciplines waaronder schilderen, borduren en keramiek. Hen is in hun leven zo vaak onderuitgegaan dat de grond bekend terrein voor hen is, maar weigert te accepteren dat er pijn voor nodig is om queer te zijn. Bebe trad als performer op in Maxime’s voorstelling Countersex Education, onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Maxime Dreesen

    Maxime is theatermaker en regisseur met Limburgse roots die woont en werkt in Antwerpen. In hun theaterwerk speelt de zoektocht naar alternatieve vormen van seksualiteit een grote rol. In De Studio maakte die Countersex Education, een alternatieve seksuele voorlichtingsvoorstelling onder het alter-ego Tabooboo. Ook is die de motor achter het jongerenproject Youth For Sex. Maxime biedt speelse, fantasierijke alternatieven op bestaande en dominante structuren. Maxime’s voorstelling Countersex Education was onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Raoni Muzho Saleh

    Raoni is een choreograaf en performer gevestigd in Amsterdam. Zijn recente werken zijn materialisaties van de verleiding van de ‘backspace’ die vorm geven aan zowel zijn conceptuele brouwsels rond vreemde relationaliteiten als zijn bewegingspraktijk van ‘anders worden’. Via de backspace wil hij een dans uitlokken richting transformationele veelheid, die ernaar streeft bevrijd te worden van een diepgewortelde algoritmische onderdrukking van vaststaande subjectiviteit. Raoni heeft een workshop gegeven als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Sem Jansen

    Sem is zanger, gitarist, songwriter en docent. Sem speelt veel Americana muziek die hij uitvoert met zijn eigen band. In Januari 2023 zal zijn eerste album “Uncle Sem” uitkomen samen met de tour “Who the f*ck is Britt?!”. Tijdens deze tour en op dit album staan zijn transitie van zangeres naar zanger en het proces daar omheen centraal. Sem heeft meerdere malen opgetreden als onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Alexander Nieuwenhuis

    Alexander is journalist, essayist en wildernisgids.

  • Valentijn Hogenkamp

    Valentijn is schrijver en dichter. Hij debuteerde in 2021 met de roman Het aanbidden van Louis Claus, en vorig jaar verscheen zijn persoonlijke essay Antiboy.

  • Gwen van der Zwan
    Journalist, producent en fotograaf

    Gwen is journalist, producent en fotograaf wonend en werkend in Amsterdam Zuidoost. Haar werk is te vinden op Vice, Brandpunt+, Human en The Next Web. In 2012 won Van der Zwan de publieksprijs van de A.L. Snijdersprijs. Daarnaast heeft ze in 2019 samen met een aantal mede-skaters het kunst- en skateboardplatform FOEF in het leven geroepen, dat zich met name richt op vrouwen en de lhbtqia-community. Gwen heeft onlangs haar debuutroman Zuigertje uitgebracht, en de film Amstergwen - waarmee ze verschillende nominaties en prijzen binnensleepte. Gwen is fotograaf voor SHEBANG en heeft een workshop gegeven, onderdeel van Issue 3 olv Carly Everaert en Selm Wenselaers.

  • Alex Bakker

    Alex Bakker publiceerde in 2018 het boek Transgender in Nederland, waarin voor het eerst de geschiedenis van transgender personen in Nederland beschreven wordt. Hij onderzocht medische behandelingen, maatschappelijke discussies en de veranderende publieke opinie. Momenteel werkt hij aan verdiepend onderzoek naar de transgendergeschiedenis van Nederland in de jaren vijftig en zestig. Hiernaast is hij actief als samensteller van verschillende tentoonstellingen.

  • Daniel Oliviër
    Assistent

    Daniël Olivier studeert creative writing aan Artez Hogeschool voor de Kunsten. Hij houdt zich bezig met het maken van proza, liedjes en strips. Hij schrijft historische fictie waarin hij fantaseert over uitgestorven planten en dieren, en vergeten genders uit de klassieke oudheid. Hij houdt van voorlezen en voorgelezen worden.

  • Selm Merel Wenselaers
    Curator

    Selm Merel Wenselaers (Edegem, 1983) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en de Freie Universität Berlin. In 2008 schreef ze het boek De laatste Belgen. Een geschiedenis van de Oostkantons (Meulenhoff/Manteau) en richtte samen met Pieter Serrien 'Geheugen Collectief' op. Met Johan Buytaert begon Selm 'De kleine Expeditie', een creatief projectbureau dat projecten voor o.a. Antwerpen Kunstenstad, Red Star Line Museum, MAS en het Rubensmuseum realiseerde. Naast het werk als historica ontwikkelde Selm een theaterpraktijk. In 2017 verhuisde Selm naar Amsterdam en ging daar aan de slag bij Frascati theater als dramaturg en programmeur. Daarop werd ze artistiek coördinator bij Productiehuis Theater Rotterdam en deed ze 'dat wat nodig is' voor SoAP Maastricht. Tussen 2019 en 2021 was Selm verbonden aan Museum Arnhem als stadsconservator. Selm opereert freelance als dramaturg, gespreksleider, curator, schrijver en onderzoeker. Opdrachtgevers zijn o.a. Wintertuin, Brainwash Festival, Toneelhuis, ITA, Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond en Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Momenteel werkt ze aan het boek Tussenmens dat in 2023 bij Atlas Contact verschijnt.

  • Carly Everaert
    Curator

    Carly Everaert is a costume designer. Recent projects were the costume design for the Trojan Wars and Queer Planet at HNT-jong and in collaboration with Liesbeth Coltof Hoffen und Sehnen and Miroloi in Bochum and Berlin. Miroloi received Der Faust for best youth theater performance in Germany of the past season. Carly received the Proscenium Prize for their entire ouevre in 2022. As a teacher-researcher at the scenography department of the Academy of Theater and Dance in Amsterdam, she is a member of the Embodied Knowledge research group at the same ATD where she researches questions about costume, space and embodiment from an intersectional, hands-on perspective. Carly received a research grant for the year 2022-23 with which various existing collaborations can be further developed, such as the one with Mira Thompson - where teaching material is created on Dissability Justice in art practices and Carly together with Selm Merel Wesselaers (as a follow-up to the Lieve Inclusive letters in de Theaterkrant) has shared the curatorship of SHEBANG Issue 3 to further explore the importance of a Trans view on and in performance.

  • Sandra Roberts
    Producent

    Sandra is eventproducer en projectmanager van zakelijke en culturele evenementen en lid van het collectief DARKMATTER. Sandra leidde de productie rondom de tentoonstelling Speculate or Die Tryin’ van Najah Aouaki (Issue 2).

  • Tudor Georgescu
    Bouwer

    Tudor is een grafisch vormgever, bouwer en textiel ontwerper uit Amsterdam Zuidoost. Hij was als bouwer betrokken bij de tentoonstelling Speculate or Die Tryin’ van Najah Aouaki (Issue 2).

  • Sjoerd Vocking
    Bouwer en deelnemer

    Sjoerd is architect, kunstenaar en workshopbegeleider. Hij was als bouwer betrokken bij de tentoonstelling Speculate or Die Tryin’ van Najah Aouaki (Issue 2).

  • Touria Meliani
    Deelnemer

    Touria Meliani is een Nederlandse bestuurster en politica van GroenLinks. Ze is wethouder van Gemeente Amsterdam en beheert de portefeuilles Kunst en cultuur, Evenementen en Inclusie en anti-discriminatiebeleid. Touria was gespreksdeelnemer van een bijeenkomst met Roy Groenberg (Stichting Eer en Herstel) over het belang van een toekomstige ‘Wintitempel’ in Amsterdam.

  • Roy Kaikusi Groenberg (Stichting Eer en Herstel)
    Deelnemer

    Roy Groenberg is de voorzitter van Stichting Eer en Herstel. Stichting Eer en Herstel noemt zichzelf ‘Het hartje van de Inheemse- en Afro Surinaamse gemeenschap in Nederland’ en zet zich onder andere in voor de realisatie van een Cultuur Historisch Centrum: ‘De Wintitempel’.

  • Massih Hutak (Verdedig Noord)
    Deelnemer

    Massih Hutak is een rapper en schrijver uit Amsterdam-Noord. Naast muziek maken en schrijven zet hij zich ook in voor jongeren: hij is verantwoordelijk voor activistische initiatieven zoals de Kantel de macht-stemcampagne, waarmee hij jongeren aanmoedigt te stemmen, en Verdedig Noord, het project dat zich inzet tegen de blinde gentrificatie van Amsterdam-Noord. Massih nam deel aan een gesprek met Het Nieuwe Instituut, de Wijkcoöperatie, de Raad van Zuid en Ahmed Abdilahi, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

  • Ahmed Abdilahi
    Deelnemer

    Ahmed Abdillahi (Somalië, 1980) is postbezorger. Hij woont sinds 1998 in Rotterdam. Hij is een geëngageerde burger met een groot hart voor Rotterdam-Zuid. Ahmed nam deel aan een gesprek met Het Nieuwe Instituut, de Wijkcoöperatie, de Raad van Zuid en Ahmed Abdilahi, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

  • Marjolein Moorman
    Deelnemer

    Marjolein Moorman is een Nederlandse communicatiewetenschapper, bestuurder en PvdA-politica. Ze is wethouder van Gemeente Amsterdam en beheert de portefeuilles Onderwijs, Jeugd(zorg), Armoede en Schuldhulpverlening, Masterplan Zuidoost en Coördinatie Maatschappelijke voorzieningen. Marjolein was deelnemer aan een gesprek met bewoners uit Amsterdam Zuidoost, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

  • Sarita Bajnath (De Coalitie Zuidoost)
    Partner

    Sarita Bajnath is trainer, spreker en motivator op het gebied van inclusie, diversiteit en dialoog. Zij gebruikt naast haar lezingen ook privilegetrainingen die intersectioneel zijn met het accent op wit privilege. Met de Coalitie Zuidoost organiseerde Sarita een bijeenkomst van Zwart Beraad in Perspectief, onderdeel van Issue 2 olv Najah Aouaki.

  • Etienne Sandel
    Deelnemer

    Etienne Sandel zet zich, als voorzitter van de club Amsterdam Marshals, in voor jonge honkballers in Amsterdam Zuidoost. In 2015 werd hij uitgeroepen als vrijwilliger van het jaar voor zijn inzet voor de buurt. Etienne was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

  • Gilma Laurens
    Deelnemer

    Gilma Laurence verhuisde samen met haar twee kinderen naar Venserpolder, een wijk in Amsterdam Zuid-Oost met veel criminaliteit. In de hoop kinderen daar op het rechte pad te houden, richtte ze het buurthuis Boeninhuis op. Gilma was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

  • Mavis Hofwijk
    Deelnemer

    Mavis Hofwijk begon Surinaams Buffet in 1985 in Amsterdam Zuidoost vanuit haar liefde voor de Surinaamse keuken. Met ruim 30 jaar ervaring mag zij haar familiebedrijf specialist noemen in de bereiding van authentieke Surinaamse gerechten die de culinaire tradities en culturele diversiteit van Suriname weerspiegelen. Mavis was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

  • Shammah Brempong
    Deelnemer

    Allround creatief ondernemer uit Amsterdam Zuidoost, met een focus op het bemiddelen tussen de creatieve en commerciële industrie, conceptontwikkeling, curatie, consultancy, event-, project- en stakeholdermanagement. Shammah was een van de geïnterviewden van Jessica Dikmoet, voor Speculate or Die Tryin’ olv Najah Aouaki.

  • Bijlmer Parktheater

    In het Bijlmer Parktheater komen nieuwe verhalen tot ontwikkeling, kunnen nieuwe makers zich artistiek ontplooien en voelt publiek zich thuis. Wij zijn een levendig, intiem en gastvrij theater met een unieke programmering met plaats voor verschillende identiteiten, tradities, culturen en cultuuruitingen waar mensen in al hun culturele verscheidenheid betekenis vinden. Wij dagen bezoekers, deelnemers, kunstenaars en makers uit om de toekomst samen te verbeelden.

  • CBK Zuidoost

    CBK Zuidoost is een presentatieinstelling dat interculturele, actuele beeldende kunst op eenlaagdrempelige manier bij de mensen brengt. Met tentoonstellingen, kunstuitleen, educatieprogramma’s, een artist-in-residency programma, workshops, openbare kunstwerken, samenwerkingsverbanden met andere culturele partners en andere diverse projecten biedt CBK Zuidoost een breed cultureel palet aan. Al meer dan 30 jaar in de Bijlmer actief.

  • Imagine IC

    Imagine IC is een gespreksplek over erfgoed in Amsterdam Zuidoost. Met participatief erfgoedwerk wil Imagine IC actuele sociale verhoudingen bespreken en verbeteren. Dit doet ze door een open vloer te zijn waar heel verschillende mensen in afstemming met elkaar onderhandelen over wat het erfgoed van hun eigen tijd is, en zo met elkaar inzicht verwerven in andermans positie en ambities. Omdat erfgoed díe materiële en immateriële dingen zijn waar we ons emotioneel mee verbonden voelen, is het een cruciaal gespreksonderwerp tussen mensen met uiteenlopende overtuigingen