The art and practice of experiencing/Becoming our space_02

categorie: ontmoeting performance
datum: vr 17 nov 23
tijd: 19:30 – 22:00

Op 17 november vindt de tweede bijeenkomst plaats van Issue 4, onder leiding van gastcurator Glenn Helberg.

Bij de vorige bijeenkomst van The art and practice of experiencing/Becoming our space hebben we het verhaal van de achtergebleven Afrikaan en de tot slaaf gemaakte Afrikaan tegenover elkaar gezet. Met het naar boven halen van het door de kolonisator ingezette mechanisme van verdeel en heers, werd duidelijk dat dit een systeem is en dat de nazaten elkaar niet verkocht hebben. 

In de bijeenkomst op 17 november worden de verhalen van de Inheemsen en de Marrons centraal gesteld. De verhalen over hoe tot slaafgemaakte Afrikanen aankomen in Zuid-Amerika. De ontmoeting met de oorspronkelijke bevolking die leefden in verbinding met elkaar en met het land. Een situatie waar land geen eigendom was, maar onderdeel van een spiritueel besef. Met de komst van de kolonisator werden mens en land tot eigendom gemaakt. 

Tijdens deze avond gaan we met Angila Albitrouw, Leander Vermaning, Dwayne Toemere en Josè Tojo de ontmoeting van deze groepen en de rol die verdeel en heers in hun verhalen speelt onderzoeken.

In samenwerking met: Alydia Wever, Fré Calmes, Raul Balai en Kimberley Smit.